Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Και η Google για την εξαγορά της Yahoo;


Το ότι η Yahoo αναζητά αυτόν τον καιρό υποψήφιους αγοραστές είναι κοινό μυστικό. Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, πάντως, δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή στην υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και η Google.


Το ρεπορτάζ λέει ότι η Google βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, προκειμένου να καταλήξουν σε πρόταση για την εξαγορά της Yahoo. Αν και οι συνομιλίες φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση. Φυσικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι τηρούν σιγήν ιχθύος για την ώρα.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η Google θέλει να πουλήσει διαφημίσεις μέσα από τα sites της Yahoo, εξού και το ενδιαφέρον της για την πάλαι ποτέ κυρίαρχο του Internet. Πάντως, ακόμα κι αν η Google συμμετάσχει τελικά σε σχήμα για την εξαγορά της Yahoo, η ολοκλήρωση του deal δε θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να βάλουν εμπόδια στην εξαγορά, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου.

Στο μεταξύ, επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο οι φήμες που θέλουν τη Microsoft να ετοιμάζει πρόταση για την εξαγορά της Yahoo. Η εταιρεία του Steve Ballmer φέρεται να έχει επιλέξει την ίδια στρατηγική με τη Google, συζητώντας με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου