Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα του κόσμου!


Το πιο μεγάλο χρυσό νόμισμα στον κόσμο παρουσίασε η Αυστραλία. Το νόμισμα ζυγίζει πάνω από ένα τόνο και αξία του είναι μεγαλύτερη από 40 εκατομμύρια ευρώ....
Στη μια όψη εικονίζεται ένα καγκουρό και στην άλλη το προφίλ της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αρχηγού του αυστραλιανού κράτους.

Το νόμισμα αποκαλύφθηκε από το Νομισματοκοπείο του Περθ την παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής των χωρών της Κοινοπολιτείας, που θα διεξαχθεί εκεί. Μάλιστα, το χρυσό κέρμα αποτελείται από χρυσό καθαρότητας 99,9%, έχει πλάτος 80 εκατοστά και πάχος 12 εκατοστά. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του νομισματοκοπείου, Εντ Χαρμπούζ, το νόμισμα ζυγίζει 1.012 κιλά και η κατασκευή του απαίτησε 18 μήνες.

Επίσης, κύριος Χαρμπούζ διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα που υπάρχει στον κόσμο. Η αξία του υπολογίζεται σε 53,5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (40,4 εκατομμύρια ευρώ). Το νόμισμα προορίζεται για να εκτεθεί δημοσίως, όμως μπορεί θαυμάσια να γίνει αποδεκτό ως μέσο πληρωμής, πρόσθεσε το Νομισματοκοπείο του Περθ, οργανισμός που εξαρτάται από την Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. Τώρα, εδώ που τα λέμε άμα είχε κάποιος ένα τέτοιο κέρμα θα έσβηνε βάσανα και δάνεια και θα τους άφηνε όλους να "κουρεύονται"!

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου