Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Ο... πιτσιρικάς Ζούκερμπεργκ με 13,5 δισ. δολ. στην τσέπη!


Το ύψος της δημόσιας εγγραφής αντανακλά τον ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης και τις φιλόδοξες προσδοκίες του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook, τον οποίο ίδρυσε πριν από οκτώ χρόνια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στον κλάδο της τεχνολογίας, με το Facebook να σκοπεύει να αντλήσει 11,8 δισ. δολάρια.

Εφόσον οι εκτιμήσεις επαληθευτούν, η χρηματιστηριακή αξία του θα διαμορφωθεί στα επίπεδα της Amazon, και, πλέον, θα συγκαταλέγεται στις ακριβότερες εταιρείες των ΗΠΑ. Όσο για τον 27χρονο Ζούκερμπεργκ θα είναι ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.


Σε περίπτωση που ο ιθύνων νους βρεθεί με περιουσία σχεδόν 13,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index θα ξεπεράσει σε πλούτο τον συνιδρυτή της Microsoft Στηβ Μπάλμερ και τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Βλαντίμιρ Λίζιν, και οι δύο με τα διπλά χρόνια του Ζούκερμπεργκ.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η διαπραγμάτευση της μετοχής του Facebook ίσως ξεκινήσει στις 18 Μαΐου.


Από την πλευρά της, η εταιρεία λέει ότι η τιμή της μετοχής θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 35 δολαρίων, γεγονός που υποδεικνύει πως η χρηματιστηριακή αξία του κοινωνικού ιστότοπου θα διαμορφωθεί μεταξύ 77 και 96 δισ. δολαρίων.


«Αναμφίβολα, δεν έχουμε ξαναδεί δημόσια εγγραφή ανάλογης κλίμακας από εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ», σχολιάζει στο Reuters η Λιζ Μπάγερ, στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείας Class V Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου