Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ρωσικό ράπισμα στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στα Κατεχόμενα


Ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος στέλνει η Μόσχα, μετά την έναρξη της παράνομης γεώτρησης για εξεύρεση πετρελαίου στην κατεχόμενη Σύγκραση.....
Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι τέτοιες ενέργειες είναι δυνατόν να επιδεινώσουν τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώθηκε γύρω από το κυπριακό πρόβλημα. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:


«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα μέρος του εδάφους της διεθνώς αναγνωρισμένης δημοκρατίας, όπου η κυβέρνηση της, στερείται δυνατότητας να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, στο οποίο όμως ισχύει πλήρως η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουμε επανειλημμένα επιβεβαιώσει τη θέση της Ρωσίας σχετικά με τον κίνδυνο της κλιμάκωσης της έντασης γύρω από την Κύπρο». Ο Εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ κάλεσε εκ νέου την Τουρκία, για πλήρη συμμόρφωση της με τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου