Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Πέντε χρήσεις της ζάχαρης που δεν έχουν καμία σχέση με τη μαγερική !


Η ζάχαρη είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μας...


όποια εκδοχή της κι αν προτιμάμε (άσπρη, καστανή, κύβοι, κλπ).


Όμως, η ζάχαρη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να γλυκάνει απλά τον πρωινό καφέ μας.


Από την καταπολέμηση των παρασίτων, λοιπόν, μέχρι τις θεραπείες ομορφιάς, σας παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας χρήσεις για τη ζάχαρη:


-
Παγίδα για Σφήκες: Το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών και οι σφήκες ετοιμάζονται κι αυτές να κάνουν την εμφάνισή τους.

Αν έχετε εντοπίσει μερικές στο μπαλκόνι σας, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας αυτή την αποτελεσματική παγίδα:


Φτιάξτε ένα απλό σιρόπι, βράζοντας ίσες ποσότητες νερού και ζάχαρης μαζί. Στη συνέχεια, ρίξτε το σιρόπι σε ένα άδειο μπουκάλι αναψυκτικού. Τοποθετήστε το έξω, κοντά στη φωλιά και δείτε τις σφήκες να πέφτουν κατευθείαν στην παγίδα σας.


-
Αφαίρεση Λεκέδων: Τα ρούχα σας έχουν λεκέδες από γρασίδι; Δεν θα τους έχουν για πολύ ακόμα, χάρη στη ζάχαρη.

Φτιάξτε ένα παχύ μείγμα ζάχαρης και μερικών σταγόνων νερού και τρίψτε τον λεκέ με αυτό. Αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο σας ως συνήθως.


-
Απολέπιση Προσώπου: Πρόκειται για δοκιμασμένη κι εγκεκριμένη συνταγή. Αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη στην συνηθισμένη κρέμα προσώπου σας για να φτιάξετε τη δική σας κρέμα απολέπισης.

Χρησιμοποιήστε την σε εβδομαδιαία βάση για πιο φωτεινό, πιο λείο δέρμα.


-
Καθάρισμα του Μύλου του Καφέ: Μετά από λίγο καιρό, οι λεπίδες των αλεστικών μύλων μπορούν να γεμίσουν με υπολείμματα καφέ και να μην αλέθουν τόσο καλά.

Για να τις καθαρίσετε, απλά αλέστε περίπου 1/3 με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και, στη συνέχεια, αδειάστε τον μύλο. Πέρα από τον καθαρισμό των λεπίδων, η ζάχαρη θα αρωματίσει, επίσης, ευχάριστα τον μύλο σας.


-
Τροφή για τα λουλούδια: Μια κλασική συμβουλή για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας για όσο περισσότερο γίνεται, είναι η προσθήκη 3 κουταλιών της σούπας ζάχαρη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι στο νερό που θα βάλετε στο βάζο.

Η ζάχαρη παρέχει θρεπτικά συστατικά που θα κρατήσουν τα λουλούδια σας ζωντανά περισσότερο καιρό, ενώ το ξύδι καταπολεμά τα βακτηρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου