Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Κακά νέα για τους Καναδούς. Τέλος οι ξένες strippers


Τέρμα τα εξωτικά θεάματα. Θα πρέπει να συμβιβαστούν με τα εδώδιμα....Αναζητώντας τρόπους για να προστατέψει τις γυναίκες από την εκμετάλλευση, ο Καναδάς αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραχώρηση βίζας σε ξένες strippers. Το ίδιο θα συμβεί και στις επαγγελματίες «συνοδούς» καθώς και στις επαγγελματίες μασέρ.


Η αιτιολογία της κυβέρνησης είναι πως τα μέτρα αυτά αντιμετωπίζουν το human trafficking, οι επικριτές όμως του μέτρου υποστηρίζουν ότι αποτελεί ακόμη μια απόδειξη σεμνοτυφίας του Συντηρητικού Κόμματος. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί με ήσυχη τη συνείδησή της να συνεχίζει να επιτρέπει σε προσωρινά εργαζόμενες γυναίκες να δουλεύουν σε τομείς ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύει κανείς ότι υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση», λέει ο υπουργός μετανάστευσης του Καναδά.


Από την άλλη, όσοι τίθενται εναντίον του μέτρου, χρησιμοποιούν το εξής επιχείρημα: «Καταστρέφει αυτού του είδους την βιομηχανία. Η λέξη ‘εξωτικό’ σημαίνει ξένο, και αυτό θέλει να δει ο κόσμος».


Αυτή τη στιγμή εργάζονται στον Καναδά περίπου 700 αλλοδαπές strippers, οι οποίες όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τη βίζα τους, διάρκειας τριών χρόνων, όταν αυτή λήξει. Και ξέρετε πού ακριβώς θα πάνε όλες, έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου